09912053395
آشنایی با عایق های الاستومری

 

 

الاستومری از جمله عایق ها با ویژگی های برجسته است که در صنعت ساختمان کاربرد وسیعی دارد:

عایق الاستومری سلول بسته سطح خارجی نرم و بادوامی دارد که در مقابل انباشت آلودگی و رطوبت مقاوم هستند؛ بنابراین بدون ایجاد حساسیت پوستی و سیستم تنفسی برای نصاب عایق و یا کاربر بوده و باعث مقابله با رشد عوامل بیماری زا و قارچی و نیز حملات حشرات موذی می شوند؛ در عین حال آسیبی به محیط زیست نمی رساند.

این عایق های حرارتی و برودتی بسیار سبک بوده و بهترین جایگزین برای پشم شیشه، پلی یورتان، پلی اتیلن هستند. ایمنی مناسب در عدم اشتعال، قابلیت خود خاموش شوندگی و عدم تولید مواد سمی در هنگام آتش سوزی از امتیازات آنهاست. همچنین در برابر مواد شیمیایی، اسیدها و بازها مقاوم اند.

عایق الاستومری دارای دو نوع رولی و لوله‌ای است که هریک از آنها در ضخامت‌ها و ابعاد مختلفی تولید می‌شوند. علاوه بر آن به عنوان عایقی مناسب در برابر حرارت بوده و استقامت بالایی در برابر صوت دارد، از این رو برای عایق‌بندی منازل مورد توجه بسیاری از پیمانکاران ساختمانی قرار گرفته‌است. 

از دیگر ویژگی های این عایق های الاستومر خاصیت رنگ پذیری بالا است. همچنین جهت نصب آسان و سریع این عایق‌ها، آن ها به شکل پشت چسب دار نیز عرضه می‌شوند که بواسطه انعطاف پذیری باعث می‌شود به راحتی بر روی انواع سطوح نصب گردند. امکان تهیه انواع روکش‌دار آن‌ها مانند روکش آلومینیومی و روکش پروتکت نیز فراهم بوده که برای کاربردهای خاص استفاده می‌شوند.

 

 

فرآیند تولید عایق الاستومری

 

در تولید فوم عایق الاستومری سلول بسته، سه عنصر اصلی مورد استفاده قرار می گیرد:
۱. مخلوط لاستیک مصنوعی، به طور معمول لاستیک بوتادین نیتریل (NBR) و یا مونومر اتیلن-پروپیلن دیین (EPDM)
۲. پلی وینیل کلرید (PVC)
۳. یک ماده فومی کننده شیمیایی

این اجزاء در یک میکسر بزرگ ترکیب می شوند. سپس مخلوط را در دستگاه اکسترودینگ قرار می دهند تا به شکل خاصی از لوله ای یا رولی تبدیل شود. سپس پروفیل تا دمایی خاص حرارت داده می شود تا طبق فرایندی ماده فومی کننده شیمیایی از جامد به گاز تغییر کند، تا جایی که هزاران حباب کوچک هوا داخل عایق تشکیل می شود. در مرحله بعد پروفیل به آرامی و با دقت خنک می شود تا ساختار سلول بسته ماده را حفظ شود. سپس به اندازه مورد نیاز بریده شده و آماده بسته بندی و عرضه به بازار می شود تا به دست مصرف کنندگان  برسد.

عایق الاستومری را می توان در طیف گسترده ای از شکل ها و ضخامت های مختلف ، تولید و استفاده کرد.

 

 

شیوه نصب و اجرای عایق الاستومری

طریقه نصب و اجرا در مواردی که حجم عایق کاری کم باشد کار ساده ای می باشد.

ابزار لازم برای نصب عایق عبارت اند از:

– ابزار مناسب برای برش عایق الاستومری

– ابزار اندازه گیری

– نوار چسب عایق

–قلم برای مالیدن چسب به سطوح

نحوه اجرای عایق الاستومری رولی

برای نصب عایق پس از تمیز کردن محل مورد نظر لیبل پشت عایق را جدا کرده و عایق را به آرامی روی دیوار یا در یا سقف می چسبانیم .

این عملیات باید به طور یکنواخت صورت گیرد تا سطح عایق هیچ موجی نداشته باشد و یک دست باشد.در این صورت بیشترین بازدهی را خواهد داشت. 

عایق باید به درستی در محل مورد نظر نصب شود تا هیچ گونه هوایی از بیرون نفوذ نکند.

هنگام چسباندن باید دقت شود که عایق ها را لب به لب و طولی با چسب تمام سطوح آن را آغشته کرد، چسبی که حساس به فشار (psa) باشد.

نحوه اجرای عایق الاستومری لوله ای

عایق الاستومری لوله ای را برای نصب باید با یک چاقوی تیز برش داد.

سپس همه درز و اتصالات لب به لب باید مهر و موم شده باشد با چسب مخصوص بطوریکه هر دو سطح پوشش داده شده را چسباند.

هنگام استفاده از چسب هر دو طرف لبه ها باید به چسب آغشته باشد.

لازم به ذکر است ابتدا باید در اطراف سه راهی ها و انشعابات s ۹۰ ، اتصالات، شیرآلات چسب کاری شود.

در پایان لوله را عایق کاری می کنیم .